Peamised tulekahjuohud köögis:
- Toiduvalmistamisel tekkivad leegid, sädemed ja kuumad gaasid võivad süüdata tõmbelõõrides asuvaid kergestisüttivaid jääkaineid.
- Iseeneslikku süttimist tekitavad ülekuumutatud õlid.
- Ventilaatori mootori rike või ülekuumenemine, mille on põhjustanud tahkunud rasv, kui taasalustatakse tööd hooajalistes toitlustusasutustes, mis ei tööta 24 h järjest.
- Halvasti töötavad termostaadid ning sekundaarse kõrgturvalisustasemega termostaadi puudumine.
- Seadmete mitteväljalülitamine, eriti tegevuse lõppedes.
- Metallist tõmbelõõrid on head soojusjuhid ning võivad süüdata lähedalasuvat ehitusmaterjali või prahti.
- Katalüütilised konverterid lagundavad rasva, ent töötades 1000°C juures on potentsiaalsed süüteallikad.
- Tahkel kütusel põhinevad toiduvalmistusseadmed, nagu grillid
- Tandoori ahjud ilma süütur/kontrolltuledeta, mida valgustatakse põlevate paberitükkidega; loiteviga registreeriva- või turva-väljalülitusseadme puudumine
- Gaasi-leeklambid, mida kasutatakse mõnede roogade pruunistamiseks
- Toiduvalmistusseadmed, mis jäetakse töötamise ajal järelevalveta